Wat we doen

Van een wervende brochure tot een meeslepend boek: wij leveren scherpe, duidelijke teksten en maken klanten of lezers warm voor uw verhaal. Als u wilt, leveren we daar ook een pakkende visuele stijl bij. Zo bouwen we samen met u aan projecten die staan als een huis: solide fundamenten, een duidelijke structuur en geen losse pannen op het dak.

Hoe we dat doen

Eindredactie, wat is dat eigenlijk? Een goede eindredacteur is in de eerste plaats een nauwgezette lezer. Dit is onze hamvraag: wil de lezer meestappen in uw verhaal? Wat kunnen we doen om hem te (blijven) boeien? Het gaat dus om veel meer dan taal- en tikfouten verbeteren. Opbouw en samenhang, overtuigende titels, de juiste woorden bij dat ene intrigerende beeld: daar zijn we ijzersterk in. 

Onderschat nooit de kracht van een eigen visuele stijl: daarin zit de helft van de boodschap vervat. Logo, kleur, lettertype en andere grafische elementen zijn van kapitaal belang om de aandacht te trekken én vast te houden.

 

contacteer ons

Jeroen Duvillier
& Geert Van der Hallen

info@controltaaldelete.be

Onze klanten

We werken voor de krant De Morgen, in het bijzonder voor de katernen Zeno, Boeken, Cult (tot 2016) en M (tot 2014).

 
De-Morgen-covers.gif
 

Voor Uitgeverij Lannoo redigeren we kunst- en stijlboeken, zoals Architectuur België – 25 jaar in 75 projecten van Christophe Van Gerrewey, Belgacult en 1965 Beursschouwboek 2015 – Over een cultuurrebel in Brussel.

 
 

We zijn ook actief als eindredacteurs bij het tweemaandelijkse architectuurblad A+ en het driemaandelijkse tijdschrift voor podiumkunsten Etcetera. Voor het lentemagazine 2017 van de Arenbergschouwburg bedachten we een nieuwe huisstijl.

 
boeken-foto-website-2.png
 

Wie zijn we

Jeroen Duvillier (36) kwam na zijn studies Geschiedenis en Filosofie (KU Leuven) in Amsterdam terecht. Hij deed aanvankelijk redactie- en correctiewerk voor mediabedrijf Arimpex B.V., om enkele jaren later zijn licht op te steken bij de Nederlandse krant de Volkskrant. In 2011, terug in België, ging hij aan de slag bij De Morgen, waar hij jarenlang de eindredactie leidde van de katernen M (cultuur) en Boeken. Sinds 2015 doet Jeroen daar op freelancebasis de eindredactie van de weekendbijlage Zeno. Daarnaast redigeerde hij boeken en catalogussen voor onder meer Uitgeverij Lannoo (kunst en stijl), Designregio Kortrijk, Fotomuseum Antwerpen en beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck. Sinds 2012 is hij corrector van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal in Den Haag.

Geert Van der Hallen (34) is master in Germaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit Antwerpen en behaalde nadien nog een masterdiploma aan het Center for American Studies in Brussel. Geert was jarenlang stichtend redactielid van het literaire blad Met Andere Zinnen en maakte als copywriter van taal zijn beroep. Vervolgens rolde hij de journalistiek in: eerst bij DM Magazine, de Zonemagazines en Brussel Deze Week/Agenda (nu Bruzz), sinds 2009 (deeltijds) bij De Morgen. Naast eindredactie van kranten, magazines en boeken verrichtte hij ook tekstwerk (redactie, correctie en vertaling) voor de mode-, kunst- en performancewereld.

Hannes Nolf (33) studeerde af als grafisch vormgever aan het Sint-Lucas in Gent. Hij werkte jarenlang als grafisch vormgever bij De Morgen en is nu als zelfstandige aan de slag.