test.gif
 
 

Jeroen Duvillier (°1980) werkte na zijn studies geschiedenis en filosofie (KU Leuven) als freelancecopywriter en -corrector in Amsterdam.
In 2011, terug in België, ging hij aan de slag bij De Morgen, waar hij jarenlang de eindredactie leidde van de katernen M (cultuur) en Boeken. Sinds 2015 is hij freelance eindredacteur en vervangend chef eindredactie van de weekendbijlage Zeno. Van 2012 tot de stopzetting van het programma in 2017 was hij jurylid van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Geert Van der Hallen (°1982) is master in Germaanse taal- en letterkunde en American Studies. Hij stond mee aan de wieg van het intussen ter ziele gegane literaire blad Met Andere Zinnen en maakte aanvankelijk als copywriter van taal zijn beroep. Vandaag is hij freelance-eindredacteur voor De Morgen, Bruzz en allerlei kunst- en cultuurpublicaties.

Nathalie Tabury (°1976) studeerde theaterwetenschappen aan de University of Exeter en werkte daarna als dramaturg en productieleider voor diverse theatergezelschappen (onder andere Abattoir Fermé en HETPALEIS). Ze was ook acht jaar lid van de commissie sociaal-artistieke werking van de Vlaamse Gemeenschap. Naast haar werk in de theatersector is Nathalie sinds 2006 actief als (literair) vertaler en redacteur. Haar specialiteiten zijn literatuur, kunst, cultuurbeleid, subsidieaanvragen, toerisme en geschiedenis.

Hannes Nolf (°1983) studeerde af als grafisch vormgever aan het Sint-Lucas in Gent. Hij werkte enkele jaren als grafisch vormgever bij De Morgen en is nu als zelfstandige aan de slag.

Sara Engelen (°1978) heeft een master in communicatiewetenschappen en een postgraduaat in de Toegepaste Audiovisuele Wetenschappen. Sara werkte tot 2011 als communicatieconsultant en als productie-assistent. Vervolgens trok ze zuidwaarts naar Luanda in Angola, waar ze gedurende anderhalf jaar werkte voor Unicef en de Nederlandse ambassade. Sinds 2013 is ze freelancejournaliste, -eindredacteur en -copywriter voor o.m. De Morgen en The Oval Office. Sara is een inhoudelijke ‘veelproever' zou je kunnen zeggen, maar het liefst van al doet ze toch interviews met inspirerende geesten over de creatieve en sprankelende kant van ondernemen en innovatie, of maakt ze (reis)reportages over de goede dingen des levens.

Annelies de hertogh (°1977) rondde haar studie Vertaalkunde Engels-Russisch in 2001 af met grootste onderscheiding voor haar scriptie, een literaire vertaling uit het Russisch. In de jaren die volgden, werkte ze bij de Stad Gent, onder meer als copywriter en eindredacteur bij de Dienst Communicatie. In 2013 pakte ze de draad van het vertalen weer op. Tegenwoordig is ze behalve literair vertaler uit het Engels en het Russisch ook persklaarmaker en corrector voor verschillende uitgeverijen in Vlaanderen en Nederland, waaronder Van HalewyckHoutekietLannooSnoeckLeesmagazijnDe Bezige Bij en Uitgeverij Pluim. Daarnaast geeft ze weleens een gastcollege aan de UGent en is ze actief als copywriter. Haar specialiteiten zijn literatuur, cultuur en (zakelijk) toerisme.

Chris Dunkley (°1975) is a British playwright with a PhD in Drama from University of Exeter. His work has been produced in New York, London and across the UK. His first play Mirita won the TMA writing award and he has been writer on attachment at the Royal Court Theatre in London. He has also written for BBC radio. His plays are published by Oberon Books.

Thijs Louis (°1975) studeerde Jazz aan de Jazzstudio in Antwerpen, wat hem niet belette om alsnog grafisch ontwerper te worden. Als fotobewerker en retoucheur werkte hij mee aan campagnes voor onder andere Dirk Bikkembergs, Olivier Strelli, Essentiel, Eastpak en Scapa. Gaandeweg richtte hij zich meer en meer op de culturele sector. Intussen heeft hij tal van kunstboeken, cd-hoezen en affiches gerealiseerd voor onder andere Abattoir Fermé, N.E.W.S. Records, de Charlatan en de Monk

Amy De Keyser (°1994) behaalde een master in het vertalen aan Universiteit Antwerpen en momenteel studeert ze neuro- en psycholinguïstiek aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze ondertitelt in het Nederlands en het Engels, onder andere voor filmfestivals. 

 

Contact

Jeroen Duvillier, Geert Van der Hallen & Nathalie Tabury
info@controltaaldelete.be
+32 479 13 46 78